18.3.2014

Ei se miettimällä parane

Parisuhde on paljon odotuksia ja ajatuksia herättävä aihe. Parisuhdetta harkitaan usein tarkkaan ja sitä analysoidaan jo ennen kuin se alkaa ja varsinkin sitä eläessä.

Onko kumppanini oikeanlainen minulle? Miksi toinen käyttäytyy jollain tavalla tai miksei meillä mene yhtä hyvin kuin muilla? Muut eivät riitele yhtä paljon tai muut tekevät enemmän asioita yhdessä. Mikä meidän parisuhteessamme on vikana? Usein parisuhde päättyy siihen, että ajatellaan nykyisen olevan vääränlainen ja jossain on vielä jotain parempaa. Miten voin tietää, onko hän se oikea, kun tarjontaa on niin paljon?

"Jokainen onnellinen avioliitto edellyttää kuutta asiaa:
ensimmäinen on usko ja ne viisi muuta ovat luottamus."
-Elbert Hubbard

Parisuhde on sinulle oikea, jos tunnet olosi hyväksi siinä. Parisuhde siis antaa sinulle enemmän kuin ottaa, mutta olet kuitenkin valmis näkemään vaivaa suhteen eteen. Tunnistat myös hyvän parisuhteen siitä, että arvostat kumppaniasi ja koet olevasi tasavertainen hänen kanssaan. Haluat tehdä asioita yhdessä, mutta kykenet myös antamaan tilaa itsellesi ja toiselle.

"Maailman parhaita ja kauneimpia asioita ei voi nähdä,
eikä koskettaa. Ne täytyy tuntea sydämellä."

Lakkaa miettimästä liikaa. Rakkaus on suurin niistä asioista, jotka eivät parane murehtimalla. Jos kaipaat muutosta, muista, että muutoksen on lähdettävä sinusta itsestäsi. Toinen ihminen, edes rakkaasi, ei ole vastuussa sinun onnellisuudestasi.
 
"Aina on jotain rakastamisen arvoista.
Jos et ole oppinut sitä, et ole oppinut mitään."
 
 
"Onni ei tule etsien, vaan eläen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti