8.5.2014

Pyytämällä saa enemmän

Voi miten romanttista olisi, kun toinen tietäisi, mitä haluan jo ennen, kuin ehdin pyytää sitä! Niinhän kaikissa suloisissa elokuvissakin tapahtuu; rakastavaiset osaavat lohduttaa juuri oikealla hetkellä ja kehua silloin, kun toinen tarvitsee kehuja ilman, että toiselta tarvitsee edes pyytää.

Usein oletamme, että muiden ihmisten täytyisi ilman muuta ymmärtää, milloin tarvitsemme läheisyyttä, hellyyttä, lohdutusta ja kehuja. Varsinkin oman rakkaan täytyisi tuntea meidät niin hyvin.

Tunnetko sinä seurustelukumppanisi niin hyvin, että osaat reagoida hänen
toiveisiinsa ilman, että hänen täytyisi pyytää niitä sinulta?

Niin, ei se oikeastaan olekaan kovin helppoa tietää, mitä toinen haluaa. Usein tulkitsemme toisen käytöksen omista lähtökohdistamme käsin, jonka vuoksi emme aina ymmärrä, miksi toinen käyttäytyy tietyllä tavalla.

 Esimerkiksi poikaystäväni tuli pahantuulisena koulusta kotiin ja äksyili minulle erinäisistä asioista. Suutuin, koska en mielestäni ollut ansainnut pahantuulisuutta. Saimme molemmat pahan mielen, koska en ymmärtänyt, että oikeasti poikaystävälläni oli ollut rankka päivä ja hän kaipasi minulta hellyyttä ja tukea.

Jos haluamme jotain toisilta ihmisiltä, meidän täytyy osata pyytää sitä. Emme voi tuomita toista siitä, ettei hän osaa lukea ajatuksiamme. Romanttiset teot ovat ihan yhtä romanttisia, vaikka niitä olisikin itse pyytänyt. Lohdutuksella on yhtä suuri voima, vaikka olisimme sanoneet ääneen tarvitsevamme sitä.

Pyytäminen ei tee teosta vähemmän arvokasta, vaan osoittaa, että pyytäjä osaa
kunnioittaa omia tarpeitaan ja samalla toista ihmistä.


Turhaan ei sanota, että onnellisuus on omissa käsissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti