12.5.2016

Ruvetaan kaikki hyvinvoimaan

Hyvinvointi on nyt se juttu. Saa ja pitää voida hyvin - omaan hyvinvointiin panostetaan ihan itsen takia tai koska niin kuuluu tehdä. Ruvetaan kaikki hyvinvoimaan!

Mistähän sitä aloittaisi, kun ei oikeastaan edes tiedä, että mitä se hyvinvointi tarkoittaa...

Medialla on oma mielipiteensä hyvinvoinnista. Kahvipöytäkeskusteluissa kuulee toisenlaisen näkökulman, samaten lääkäriltä, kampaajalta, hierojalta, psykologilta ja personal trainerilta. Jokainen katsoo hyvinvointia vähän eri vinkkelistä.

Hyvinvointi muodostuu useista elämän osa-alueista, päästä varpaisiin ja kaikesta siltä väliltä. Hyvinvointi on elämänhallintaa eri elämän osa-alueiden välillä, myönteisiä ajatuksia itsestä, omasta elämästä ja tulevaisuudesta, onnistuneita ihmissuhteita ja terveyttä.

Kaikessa ei kuitenkaan tarvitse olla täydellinen. Olennaista olisikin ymmärtää, että hyvinvointi on hedelmäsalaatti, johon saa ihan itse valita suosikkihedelmät ja niiden määrät. Sinä päätät, mikä on sinun hyvinvointisi resepti.

Hyvinvointi lähtee itsensä tuntemisesta.

Pitää tietää, kuka on ja mitä haluaa. On katsottava peiliin ja kysyttävä, kuka siellä toisella puolella pönöttää. Kaikki, mitä teemme - kaikki valinnat, päätökset, tilanteet ja tapamme toimia - kertovat, keitä me olemme. Ympärillämme olevat ihmiset näyttävät, mistä me pidämme muissa ja itsessämme. Me olemme tauluja, jotka olemme itse maalanneet. Tärkeää olisi välillä katsoa sitä taulua ja nähdä rehellisesti ja realistisesti, mitä sinne on tullut tuherrettua.

Mitä tekoni kertovat minusta? Mitä ympärilläni olevat ihmiset kertovat minusta? Mitä sosiaalisen median käyttäytymiseni kertoo minusta? Mitä tekemäni päätökset kertovat minusta?

Hyvinvointia tavoitellessa pitää lähteä liikkeelle siitä, mihin kaikki lopulta johtaa - itsestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti