26.8.2013

Ei liikaa onnellisuutta, kiitos!

Ilmoittaudun läsnäolevaksi!

Olen nyt piilotellut tarpeeksi kauan sosiaaliselta maailmalta. Olen tankannut ajatuksia ja voimia parin viikon lomallani mökillä sekä Bulgariassa. Äitini kuuntelevien korvien ja mahtavien neuvojen avulla selvitin riittämättömyysongelman itseni kanssa. Nyt on siis mieli muualla kuin maassa ja on aika palata tarkastelemaan optimistisemmin loppukesää, arkea ja onnea.

Opin, että liiallinen onnellisuuden tavoittelu ei tuo onnea, vaan aiheuttaa
riittämättömyyden tunnetta sekä tyytymättömyyttä siihen, mitä jo on.

Onni on asia, jonka eteen täytyy toki nähdä vaivaa. Täytyy opetella ottamaan elämä sellaisenaan vastaan ja suhtautua siihen sillä tavalla uteliaasti, ettei kaikkeen liity negatiivisia ajatuksia. Kuitenkaan kaikkeen ei voi eikä täydykään suhtautua liian optimistisesti. Teennäinen elämäonihanaa -hehkuttelu ei auta silloin, kun jokin ei ole hyvin. Kun jokin ei ole hyvin, siihen täytyy tarttua ja miettiä, miten sen saisi paremmaksi. Toisaalta jos jokin ei ole hyvin, ei kannata ajatella, että kaikki olisi huonosti.

Sitten kun kaikki tuntuukin olevan hyvin, siihen tunteeseen kannattaa heittäytyä. Siitä saa voimaa jaksaa huonoinakin hetkinä.


Seuraavissa julkaisuissa aion tutkailla kanssasi, mitä opin Bulgariassa.
Samalla saat piipahtaa reissuuni kuvien muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti