30.6.2013

Missä onnellisuus asuu?

Viime aikoina olen työstänyt ja ajatellut kovasti täydellisyyttä. Millainen ihminen on mielestäsi täydellinen? Hän kenties menestyy kaikessa, mitä tekee, hänellä on kaikki, mitä toivoisit itsellesi ja hän näyttää tietysti upealta.

Mutta tuoko täydellisyys onnellisuutta? Kliseistä, mutta pohtimisen arvoista maailmassa, jossa täydellisyys näyttäisi olevan oikotie jos ei onneen, niin ainakin vähän onnellisempaan elämään.

Miksi täydellisyys toisi onnellisuutta? Taas klisee: täydelliseltä vaikuttava ihminen ei ole välttämättä onnellinen. Mitä hän kokee, että hänen elämästään puuttuu?

Mistä onnellisuus sitten tulee jos ei täydellisyydestä? Onni on asenne ja elämäntapa, joka tulee itsestä sisältä. Kannattaa miettiä, miksi itsellä sitten on tarve hakea onnellisuutta täydellisyydestä. Onnellisuus ei ole automaatio, joka tulee kaupanpäällisenä, kun sinulla on timmimpi vartalo, romanttisempi seurustelukumppani tai parempi koulumenestys.

Jos sinulla on tunne, että tarvitsisit lisää onnellisuutta elämääsi, sinun kannattaa kaivautua täydellistä pintaa syvemmälle. Onnellisuus asuu läheisissä, mielekkäässä puuhassa, tarpeellisuudessa, tasapainossa ja hyvässä olossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti