18.9.2013

Onko arjessasi tarve muutokseen?

Mitä sinulle kuuluu?

Välillä on tärkeää kysyä itseltä, miten minulla menee. Emme voi saada hyvää arkea, ellemme mieti, mistä sellainen koostuu. Olenko tyytyväinen elämääni vai tuntuuko minusta, että jotain uupuu? Vai voisiko jokin olla toisin? Mitä odotan elämältä ja kuinka toimin nyt, jotta odotukseni toteutuisivat?

Jos olet kohtuullisen tyytyväinen elämääsi, voit miettiä, mistä se johtuu. Mikä saa minut tyytyväiseksi? Onko minulla kenties sopivassa suhteessa opintoja/töitä vapaa-aikaan nähden? Kuuluuko elämääni jotain, mitä olen odottanut kauan ja vihdoin saanut? Olenko muuttanut suhtautumistapaani asioihin positiivisemmaksi? Olenko oppinut kenties tuntemaan itseni paremmin?

Hyvän olon syitä on hyvä pohtia, jotta niihin voi palata, kun kaikki ei tunnu menevän hyvin.

Jos huomasit, että elämäsi ei ole sellaista kuin haluaisit sen olevan, on syytä miettiä, missä menee vikaan. Etkö ole saanut sitä, mitä halusit? Miksi? Mitkä asiat haittaavat onnellisuuttasi? Mitä voisit tehdä niille asioille? Tarvitseeko sinun hankkiutua niistä kokonaan eroon, vai riittäisikö asenteen muutos? Entä onko kyse siitä, että vielä ei ole jonkin asian aika elämässäsi? Miksi et voisi odottaa oikeaa aikaa rauhassa ja keksiä jotain muuta mukavaa?

Monesti vaikeassa elämäntilanteessa tarvitaan muutosta, eikä se tunnu aina hyvältä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että monesti muutoksen hetket ovat niitä hetkiä, joissa opimme parhaiten. Muutos on myös ainoa keino löytää parempaa.

Kuva Facebookista, tekijää ei tiedossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti