11.9.2013

Selviämispuhe minulle

Sodassa pidetään kannustuspuheita sotilaille ja koska niistä on jollakin tavalla hyötyä, tässä on sinulle yksi stressin välttämiseen liittyvä puhe. Lue se itsellesi ääneen ja jos se tuntui tehokkaalta, kirjoita itse itsellesi puhe oman hyvinvointisi ylläpitämiseen. Muista kannustaa puheessa itseäsi ja muista palkita itsesi. Älä kuitenkaan unohda työntää itseäsi tehokkaasti oikeisiin tekoihin.

Jos puhe tuntuu tehokkaalta, voit kirjoittaa siitä itsellesi muistilapun seinälle tai jääkaapin oveen, jotta se on joka päivä muistuttamassa sinua siitä, miten sinun täytyy stressiin suhtautua.

"Tärkeintä stressin hallinnassa on säilyttää tunne siitä, että minä selviän.

En aio panikoitua tekemättömistä asioista. Minä saan kaiken tehtyä, kun vain aikataulutan tekemiseni tehokkaasti, enkä lykkää velvollisuuksia myöhemmäksi. Kun olen tehnyt suunnittelemani asiat, saan keskittyä hyvällä omatunnolla niihin juttuihin, jotka saavat minut hyvälle tuulelle.

Ja tekemiset, jotka on pakko hoitaa, voivat olla todella mielenkiintoisia ja innostavia. En siis suhtaudu niihin jo lähtökohtaisesti inhoten, peläten tai ärsyyntyen. Annan itselleni ja velvollisuuksille mahdollisuuden ja jo pelkästään siitä hyvästä voin kiittää itseäni."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti