10.1.2014

Kun kaikki on hyvin, on varaa valittaa

Tuntuuko sinusta, että elämäsi on ihan mukavaa, mutta löydät siitä silti jatkuvasti huonoja juttuja? Tuntuuko sinusta esimerkiksi, että läheiset ihmiset ovat ihania, mutta jokin heissä ärsyttää? Tai omat harrastukset ovat kivoja, mutta niistäkin tulee mieleen typeriä yksityiskohtia? Tai menestyt hyvin siinä, mitä teet, mutta kun epäonnistut jossain pikkujutussa, se tuntuu isolta asialta?

Siihen, että löydät elämästäsi vähän väliä kurjia juttuja, voi olla monta syytä. Ikävien asioiden esille nostaminen voi olla opittu tapa, elämänasenne tai huomautus siitä, että elämässäsi ei ole kaikki niin kuin pitäisi. Yksi syy voi myös olla, että sinulla on kaikki oikeastaan hyvin ja virheiden bongailu on ikään kuin ajanvietettä.

Silloin kun on onnellinen, on usein varaa valittaa.

Monelle meistä se, että asiat ovat hyvin, on automaatio. Silloin hyviin juttuihin ei tule kiinnitettyä niin paljon huomiota, eikä niistä muista olla kiitollinen. Kun asiat sitten eivät mene niin kuin itse haluaisi, voi olla helpompaa huomata elämässä ne hyvät asiat. Vähän oudon kuuloista, mutta voisiko se pitää paikkansa sinun kohdallasi?

Jos huomaat itse ajattelevasi näin, sinun kannattaisi kysyä itseltäsi, miksi kaivat kurjia juttuja esiin, kun sinulla on kaikki hyvin? Mitä jos opettelisit huomioimaan ensisijaisesti ne hyvät jutut? Ja ehkä niistä ikävistä asioista kannattaa poimia vain ne, joilla on oikeasti merkitystä ja joihin voi itse vaikuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti