17.6.2014

Mistä sinä haluat olla ylpeä?

Olet varmasti huomannut, että viime aikoina ulkonäöstä ja vartalosta on kohistu yhä kovempaa ja enemmän. Enää ei ole ihanteena hoikistua ja pysyä hoikkana, vaan muokata ja kehittää jatkuvasti. Valtaosalla tuntuu olevan päällä project me.

Ulkonäön kehittäminen on yleisesti hyväksyttävää. Projectminuja arvostetaan ja ihaillaan. Ulkonäön kehittäminen antaa monille tunteen elämänhallinnasta, mielekkyydestä ja omasta pystyvyydestä. Onnistuneet projectminät hehkuttavatkin usein hyvää oloa, onnellisuutta ja tunnetta siitä, että on saavuttanut jotain upeaa.

Elämänhallinnan tunne on ehdottomasti hyvä ja elintärkeä juttu, mutta mitä tapahtuu, jos oma oleminen ja saavutukset liittyvät esteettisiin (kauneus, ulkonäkö) arvoihin? Jos elämä pyörii ulkonäön, kehon muokkaamisen ja oman hyvän olon ympärillä, mitä tapahtuu, kun ne eivät enää riitäkään tai niitä ei enää ole?

Kai ymmärrät, että kehonmuokkausilmiö on vain tämän hetken villitys? Jonkun ajan päästä salilla käyminen, selfiet ja belfiet ja käsilihakset ja bikinifitnesschalenget ovat yhtä unohtuneita kuin 90-luvun vesisängyt. Jos nyt perustat elämäsi tälle kehonmuokkausilmiölle, mitä aiot tehdä kymmenen vuoden päästä? Entä oletko tullut ajatelleeksi vanhenemista ja sen vaikutusta ulkonäköön?

Jos saavutuksesi liittyvät ulkonäköösi, mitä sinulle jää jäljelle,
kun ulkonäkösi ei enää vastaakaan ihanteita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti