31.12.2014

Hyvä lupaus

Uuden vuoden lupaukset ovat täynnä toivoa. Nyt muutetaan jotain, johon ei olla tyytyväisiä. Lupaus on helppo tehdä, mutta toteuttaminen on eri juttu. Sitten ärsyttää, kun samat vanhat jutut vaivaavat edelleen.

Viittasin aiemmassa julkaisussani (Katse uuteen vuoteen) siihen, että uuteen vuoteen ei kannata sukeltaa palaamatta ensin menneeseen. Menneen tarkastelu on tärkeää, jotta huomaa, mitkä asiat eivät toimi ja mitkä puolestaan ovat hyvin omassa elämässä. Tämänhetkisen tilanteen kartoittaminen auttaa ymmärtämään, miksi tilanteessa ollaan ja miten siihen on jouduttu. Vasta silloin on mahdollista todeta, mihin asioihin kannattaa puuttua ja mihin itsellä on mahdollisuus vaikuttaa.

Mitä sinulle on jäänyt mieleen kuluvasta vuodesta? Mitä muistelet vihalla tai raivolla? Mitkä ikävät asiat vaikuttavat elämääsi edelleen? Voitko sinä vaikuttaa niihin? Valitse pari tärkeintä.

Mitkä asiat ovat jääneet mieleen lämmöllä ja kaiholla? Tarkastele tarkemmin paria muistoa. Mistä ihanat asiat koostuvat? Mitä niihin liittyy? Millä tavalla olet itse vaikuttanut asioihin?

Miten voisit hyödyntää ihanien kokemuksien toimintaa tai niihin johtaneita tilanteita muuttaaksesi elämässäsi vaikuttavia ikäviä asioita?
 
Hyvä uuden vuoden päätös liittyy sellaisiin elämääsi vaikuttaviin asioihin,
joita voit muuttaa omalla toiminnallasi.
 
Seuraavassa julkaisussa mietimme, miten hyvä uuden vuoden lupaus on mahdollista pitää.
 
 
Onnellista vuodenvaihdetta!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti