7.1.2015

Sinä pystyt pitämään lupauksesi

Vuotta 2015 ollaan menty jo viikon verran. Ajatteles, näin se uusi vuosi käynnistyi.

Aloititko elämäsi puhtaalta pöydältä? Aukeniko sinulle mahdollisuus keskittyä tulevaan? Ehditkö käydä läpi viime vuoden hyviä ja huonoja hetkiä?

Niin, onhan se oikeastaan aika absurdi ajatus, että yksi yö muuttaisi kaiken. Vuorokausi vaihtuu vuosiluvusta riippumatta.  Yksi päivä vuodessa on melko lyhyt aika unohtaa taakse jäänyt ja tehdä elämänlaajuisia muutoksia.

Mites ne uudenvuodenlupaukset? Keksitkö sellaisen hyvä lupauksen, joka täyttää aiemman julkaisuni kriteerit? Oliko lupauksille edes tarvetta?

Jos muotoilit itsellesi lupauksen, sinun pitäisi vielä pitää se. Miten se onnistuu? Oletko päässyt jo alkuun tavoitteessasi vai odotteletko oikeaa hetkeä? Listasin muutaman vinkin, joiden avulla lupauksesi on helpompaa toteuttaa:
  • Jos et ole jo päässyt lupauksen toteuttamisen alkuun, aloita nyt. Elämä on pitkä aika odotella jotain tapahtuvaksi, jos mikään hetki ei tunnu oikealta aloittaa.
"Muutos ei tule, jos odotamme jotain muuta ihmistä tai jotain muuta aikaa.
Me olemme niitä, joita olemme odottaneet. Me olemme muutos, jota etsimme."
- Barack Obama
  • Kun epäröit lupauksesi pitämistä, muistele, miksi teit lupauksen. Mitä tarkoittaa paluu vanhaan? Entinen ja totuttu saattaa kuulostaa yllättäen houkuttelevalta, mutta tarpeesi muuttaa sitä kertoo, että entisessä oli jotain vikaa. Siinäkin tapauksessa, että lupauksesi ei johtaisi haluamaasi lopputulokseen, sinun olisi hyvä miettiä, onko paluu menneeseen hyvä ratkaisu. Voi toki olla niinkin, että uuden kokeilu herättää ymmärtämään, mitä hyvää entisessä oli. Tällöin voisi olla viisasta poimia hyviä elementtejä ja rakentaa niiden avulla uutta.
"Älä anna menneisyyden varastaa nykyhetkeäsi."
- Charralea Morgen
 
"Epäröinnin kynnyksellä kysy kuinka paljon rohkeutta uskallat tänään jättää käyttämättä."
- Tommy Tabermann
  • Ole armollinen itsellesi ja muille. Muutos vaati aikaa, kärsivällisyyttä ja rohkeutta. Jos ja kun teet virheitä tai kohtaat esteitä, anna anteeksi. Virheet eivät estä sinua pääsemästä maaliin, jos päätät päästä niistä yli ja oppia tulevan varalle. Kuulostaa vaikealta, mutta ei se oikeastaan ole sitä. Mieti, mitä saat, kun pidät lupauksesi - siinä on palkintoa kerrakseen.
"Sellaista ihmistä ei olekaan, jolta puuttuisi kokonaan rohkeus muuttua."
- Rollo May
 
"Paras tie ulos on aina läpi."
- Helen Keller
  • Lupauksesi on arvokas - oli se kuinka pieni tahansa. Yhtä tärkeää kuin sen pitäminen, on siinä onnistuminen. Nauti lupauksesi pitämisestä ja siinä onnistumisesta. Iloitse, onnittele itseäsi, äläkä koskaan unohda, että sinä teit sen.
"Hän on köyhä, joka ei tunne tyydytystä mistään."
- Japanilainen sananlasku
 
"Monet ihmiset jäävät onnesta osattomiksi: eivät siksi, etteivätkö he löytäisi sitä,
vaan siksi, etteivät he pysähdy nauttimaan siitä."
- William Feather
 
"Kun kaikki päivät alkavat tuntua samanlaisilta, ihmiset eivät enää huomaa,
mitä hyvää heidän elämässään tapahtuu."
- Paulo Coelho
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti