10.12.2015

TODO: unohda elää täysillä

Modernin ihmisen pitää olla tietoinen ajankohtaisista asioista, sopeutua erilaisiin tilanteisiin, hallita eri elämän osa-alueita, tasapainotella erilaisten roolien välillä, valita valtavasta määrästä vaihtoehtoja, olla määrätietoinen, mutta kuitenkin joustava, kehittymiskykyinen, taitava, innovatiivinen, motivoitunut, terve, positiivinen, sosiaalinen, kiinnostunut... Ei ihme, että ollaan niin stressaantuneita.

Sitten pitää vastapainoksi muistaa rentoutua. Rentoutuminen tarkoittaa urheilua ja muita harrastuksia, rakkaiden ja ystävien kanssa ajan viettämistä, sarjojen katselua, lukemista, kehonhuoltoa, hengitysharjoituksia, ulkoilua, somettamista, shoppailua... Niistähän pitäisi saada energiaa ja voimaa!

Milloin saa vain olla?

Ihan ilman mitään tekemistä. Kivoista jutuista tulee liian helposti velvollisuuksia, kun ne on pakko mahduttaa kalenteriin. Välillä tuntuu, että mielitekemisestä tulee työtä, kun sitä pitää toteuttaa.

Joskus on aika tiukilla. Toisinaan taas on enemmän aikaa lekotella. Kai sitä voi itse valita, pitääkö vai saako. Pitääkö käyttää seuraavat 24 h johonkin? Ehkä ennemmin: minä saan kokonaisen vuorokauden käyttööni.

Välillä on hyvä herätä siitä pitää-putkesta ja vaihtaa saa-kanavalle. Aina ei tarvitse olla aktiivinen, vaan joskus on lupa heittäytyä sivuun katselemaan omaa elämää ja sitä, mitä ympärillä tapahtuu.

Unohda hetkeksi elää täysillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti