8.6.2016

Elämä on tai ei ole - se vähän riippuu

Kuva: 9gag.com
Elämä on lopulta yskinkertaista. Tee, mitä haluat tehdä - elä, kuten haluat elää. Tiedosta arvosi ja anna niiden johdattaa.

Tee valintoja, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Tunnista vaihtoehdot ja puntaroi niitä. Miltä vaihtoehdot tuntuvat mielessäsi, entä kehossasi? Mitä sisimpäsi sanoo? Yleensä oikea ratkaisu on meissä valmiina, kunhan sitä osaa kuunnella. Oletko jonkun vaihtoehdon kannalla, vaikka se ei tuntuisi järkevältä? Annatko ulkoisten tekijöiden vaikuttaa valintoihisi vai teetkö valinnat siltä kannalta, mikä tuntuu sinusta oikealta?

Oikeat valinnat eivät ole aina niitä, jotka tekevät heti ja hetkellisesti onnelliseksi. Valinnat voivat olla vaikeita ja tuottaa tuskaa, mutta sisimmissäsi tiedät, että valinta on oikea. Pidemmällä tähtäimellä oikea valinta on aina parempi kuin lyhyitä seurauksia tuottava ratkaisu.

Ja kun olet tehnyt päätökseksi, päästä irti. Sinun ei ole pakko pysyä päätöksessäsi, jos vaihtaminen on mahdollista. Älä harmittele tehtyä, vaan suuntaa katse tulevaan. Mitä seurauksia valinnallasi on? Mitä merkityksiä annat seurauksille? Vaikka valinta osoittautuisi vääräksi, älä antaudu itsesääliin. Sinulle tulee uusi mahdollisuus.

Tärkeintä ei ole se, mitä tapahtuu, vaan se, millaisia merkityksiä tapahtuneelle antaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti