29.7.2012

Lapsellista



Kuten kerroin, olin viikonlopun lastenleirillä. Kolmatta kesää. Siinä ajassa olen oppinut lapsilta paljon. Tärkein oppimani asia on naperoiden taito kyseenalaistaa asioita. Se ei ehkä ole leirin ohjaajalle kiva asia, kun juuri kerrotut lipunryöstön säännöt vaaditaan uudistamaan, mutta elämän kannalta kyseenalaistaminen on todella tärkeää.

Välillä asiat pitää ottaa tarkasteluun, jotta niistä voi tehdä parempia. Monesti kyseenalaistammekin huonoja asioita, kuten vääriä ratkaisuja tai toisen ikävän käytöksen. Olen sitä mieltä, että toisinaan myös mallillaan olevat asiat pitää käydä läpi. Voivatko ne olla vielä paremmin? Olenko oikeasti tyytyväinen? Mitä jos haluankin jotain muuta vielä enemmän?

Jos asioita ei koskaan mieti enempää vaan sen sijaan niiden antaa tulla ja mennä omalla painollaan, mitään muutosta ei voi ikinä tapahtua. Kaikki muutos kun lähtee meistä itsestämme.

En tietenkään tarkoita, että kannattaa heittäytyä vastarannan kiiskiksi lähirannan särjeksi joka asiassa. Asioiden uudelleen pohdiskelun ei aina tarvitse johtaa tekoihin. Kyseenalaistaa voi pelkästään omassa mielessään huvin vuoksi. Sillä tavalla saattaa keksiä oiviakin ratkaisuja ja uusia näkökulmia. Parhaimmillaan silloin voi kehittyä ihmisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti