25.7.2012

Lomalla viimeinkin


Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin, nyt.
Seuraavat kaksi viikkoa, matkin Naantalin aurinkoo.
Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin, nyt.
Ranta-Rolexeja, mojitoja, palanutta nahkaa, moskiittoja.

(JVG - Kran Turismo ft. Raappana)

Lomailu on ihanaa. Olin pari viime viikkoa tekemeättä mitään hyödyllistä, mutta silti sain paljon aikaan: rentouduin. Koska loma on niin hyödyllistä, meidän on aika opetella lomailemaan arjessa. No, ei ehkä lomailemaan kirjaimellisesti, mutta voisimme poimia lomasta muutamia keinoja, joilla arjen saa tuntumaan vähän mukavammalta.


Lomassa kaiken juju piilee nyt saan päästää irti -asenteessa. Entä jos kaivaisimme takaraivosta saman ajatuksen joka kerta, kun pääsemme pois töiden tai opiskelujen keskeltä? Töihin ja opiskeluihin voi vaikkapa käyttää tietyn tuntimäärän, jonka jälkeen ne pitää tietoisesti unohtaa. Unohtamisessa apuna voisi käyttää vaikkapa kalenteria, johon voi merkitä kaikki mieltä askarruttavat asiat. Niihin palataan seuraavan kerran sitten, kun niille varattu aika koittaa.Lomaillessa teemme usein asioita, joista nautimme. Niitä ei yleensä voi toteuttaa arjessa, koska on niin kiire tai pitää keskittyä muihin asioihin. Oudointa on, että kaikki kumminkin tietävät, mitä Salkkareissa tai Täydellisissä naisissa tapahtui. Todellisuudessa meillä on vapaa-aikaa arjessa. On hyvä miettiä, mihin sen käyttää. Esimerkiksi viikonloppuna ehtii hyvin piipahtaa Tallinnassa minilomalla tai maanantai-iltana on loistava tilaisuus käydä ystävän kanssa terassilla. Teemme joka kerta itse valinnan siitä, mitä puuhaamme.


Lomalla ehtii viettää aikaa läheisten ja tuttavien kanssa. Niin ehtii arjessakin. Yhteinen ruokailu, leffailta tai lenkki mahtuu pariin tuntiin, kun jokainen joustaa hieman omasta aikataulustaan ja laittaa tärkeimmät asiat etusijalle. Myös aidosti läsnä oleminen perheenjäsenen kertoessa päivästään auttaa meitä irtautumaan omista kiireistämme.


Hyvä ruoka, parempi mieli. Tavallisena päivänä tulee helposti valittua pakastekalapuikot ja valmiit kermaperunat, kun lomalla syödään uusia perunoita ja tuoretta kalaa. Oikeasti ruuan valmistus ei vie hirveän kauan (jos ei tee kymmenen ruokalajin menuuta) - me vain helposti kuvittelemme niin. Pöydän voi alkusyksystä kattaa parvekkeelle ja lasiin voi kaataa tilkan punaviiniä. Pienillä teoilla ja maukkaalla kotiruualla loma vierailee arjessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti