16.4.2013

Sinusta oma henkinen valmentajasi?

Life coaching on tämän päivän juttu. Ennen jokaisella itseään kunnioittavalla ihmisellä oli oma psykologi, kun nykyään rahat ohjataan fyysiseen (fitnessilmiöstä olen jakanut ajatuksiani täällä) tai henkiseen valmennukseen.

Mitä life coaching sitten on? Se on konsultointia, joka koskee omaa mieltäsi. Henkisen valmentamisen akatemian verkkosivuilla sanotaan: "Sinulla on jo hallussasi kaikista tehokkain työkalu tässä maailmassa, Sinun mielesi. Valitettavasti sen mukana ei tullut käyttöohjeita. Joten voi olla, että et ehkä vielä tiedä, miten voit käyttää mielesi huimia mahdollisuuksia vieläkin tehokkaammin. Tässä osaamisemme astuu kehiin". Life coaching pyrkii siis auttamaan sinua tuntemaan itsesi paremmin ja hyödyntämään kykyjäsi tehokkaammin.

Kuulostaa hyvältä, eikö? Vihdoin joku osaa auttaa sinua löytämään vahvuutesi ja hyödyntämään niitä. Vihdoin joku ammattilainen voi auttaa sinua löytämään onnen. (Ja väitetään, ettei onnea muka voi ostaa...)

Entä jos kokeilisitkin olla oma henkinen valmentajasi? Kokeile täyttää alla oleva ajatuskaavio omaan elämääsi liittyvillä asioilla.
Miten elämäsi osa-alueet liittyvät toisiinsa? Miten saisit ne liittymään toisiinsa vielä enemmän? Mille elämäsi osa-alueille vahvuutesi liittyvät? Menestytkö työssäsi tai opinnoissasi? Oletko taitava ihmissuhteissa? Liittyvätkö taitosi vapaa-ajan aktiviteetteihin?
Älä vähättele mitään vahvuuksiasi, vaan arvosta niitä kaikkia.

Kuva: http://www.goodlifecoaching.com/

Kun olet löytänyt vahvuutesi, mieti, mitä ominaisuuksia vahvuuksiisi liittyy. Jos menestyt työssäsi tai opinnoissasi, oletko esimerkiksi tunnollinen tai tavoitteellinen? Jos vahvuutenasi ovat ihmissuhteet, oletko ulospäinsuuntautunut tai ystävällinen?

Vahvuuksiisi liittyvät ominaisuudet kannattaa tiedostaa. Tiedostamalla ominaisuudet, voit pyrkiä hyödyntämään niitä myös heikommilla elämäsi osa-alueilla. Samalla opit arvostamaan vahvuuksiasi ja ymmärrät, että ne ovat tärkeä osa sinua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti