18.4.2013

Kaunista ikää


Muun muassa yllä olevista ihanuuksista nautin eilen synttärijuhlieni kunniaksi. Nyt on hyvä mieli jatkaa elämää vuoden vanhempana.

Eletyt vuodet takanamme, tulevat edessä. Miksi pitää pelätä ja inhota tulevia? Ei ikääntyminen ole vaarallista, vaan hyväksi. Oppii arvostamaan sitä kaikkea, mitä on jo ollut ja mitä on nyt.

Keskustelimme ikääntymisestä äidin kanssa eräällä sateisella juoksulenkillä. Olen sitä mieltä, että iän mukanaan tuomaa kauneutta ei osata arvostaa nykymaailmassa. Meillä arvostetaan nuoruuden kauneutta.

Mutta mietipä, mikä tekee ikääntyvistä ihmisistä kauniita.

Ikääntyessä ihmisistä tulee enemmän itsensä näköisiä. Jos itsestään osaa pitää huolen vanhempana, ikä loistaa olemuksesta kauniina.

Nuorena kauneus on hyvin samanlaista eri ihmisten kesken, koska kauneus muodostuu nuorena hyväkuntoisuudesta, sileydestä ja oman ulkonäön korostamisesta. Nuoret ovat yhtä kaunista massaa.

Vanhempana puolestaan ikä yksilöi kauneuden. Yksilölliset juonteet kasvoilla, yksilöllisesti harmaantuvat hiukset. Elämän muokkaama vartalo ja sillä kokemuksen myötä löydetyt sopivat vaatteet. Korvissa, kaulassa, ranteissa ja sormissa koruja, joilla on tarinoita. Ikääntyvät ovat kauniita yksilöinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti