3.4.2013

Liikkumassa

Tulin juuri lenkiltä ja mieleeni putkahti, että lupailin viime vuoden lopulla höpötellä hieman liikunnasta. Jotain asiaan liittyvää olenkin julkaissut (Hyväkuntoinen, Kun keho huutaa kannattaa vastata, Fitnessvillitys, Ihanteellinen ja Vartalon vapaus), mutta nyt ajattelin kertoilla hieman omista liikuntatottumuksistani. Aion myös jakaa kanssasi muutaman hyväksi havaitsemani asian liikuntaan liittyen. 
Kuva: https://forwardmotion.com/events/event/shop-local-night-nike-night-2/
Pidän kovasti kuntosalilla käymisestä, ratsastuksesta, lenkkeilystä juosten ja kävellen, kahvakuulailusta ja viimeisimpänä innostuksenani hiihtämisestä. Toisinaan virkistän kehoani ja mieltäni uimalla, sulkapalloilulla tai laskettelulla.

 Liikunnalta toivon lähinnä hyvää mieltä, itsetunnon kohotusta ja kalorien kulutusta. Tavoitteenani on muokkailla vartaloani hiljalleen jatkuvasti urheilullisemmaksi.

Itseni asiantuntijana olen huomannut, että en voi treenata liian tavoitteellisesti, koska minulle kehkeytyy helposti pakkomielteitä. Pyrin suhtautumaan liikuntaan rennosti vaikka täytyy myöntää, että väliin jäänyt urheilu kaduttaa kovasti. Koetankin ajatella, että lähden lenkille nimenomaan henkisen hyvinvointini vuoksi. Minusta hyvin sujuva urheilu tuntuu ihanalta vartalossa ja mielessä.

Kuva:http://spikesandheels.com/nike-womens-springsummer-2013
 Alla olen listannut muutaman huomion, jonka olen tehnyt liikuntaan liittyen. Olet saattanut pohtia samoja asioita, mutta välillä toisen sanomana ne tuntuvat todellisemmilta.
  1. Päätä edellisenä päivänä, miten liikut huomenna tai pidätkö liikunnasta vapaapäivän. Edellispäivän päätös auttaa lähtemään liikkeelle, vaikka juuri nyt ei huvittaisi. Sitten ei tarvitse illalla katua, kun urheilu jäi (taas) välistä.
  2. Liikkeelle lähtiessäsi pyri suhtautumaan treeniin positiivisesti. Vaikka askeleet painaisivat lenkillä, aurinko paistaa ihanasti ja tuo mieleen jotain kivaa viime kesästä. Kun liikunnasta jää hvä fiilis, seuraavaa urheilua odottaa innolla.
  3. Älä vertaile liikkumistasi muiden liikkumiseen. Tällä hetkellä urheilu on todella muodikasta ja varmasti monet liikkuvat sinua enemmän. Se ei kuitenkaan vähennä oman liikuntasi merkitystä ja hyötyä. Jos liikut vähintään liikuntapiirakan mukaisesti, tottumuksesi ovat hyvällä mallilla.
  4. Liiku monipuolisesti. Keho tarvitsee erilaisia virikkeitä, eikä esimerkiksi pelkkä kuntosalitreeni kannata pidemmän päälle. Kokeile esimerkiksi välillä anaerobista liikuntaa, tai pinnalle noussutta hiit-treeniä (täysillä tekemisen ja levon vuorottelua). Jos liikut aina samalla tavalla, keho tottuu liikkeeseen ja esimerkiksi energian kulutus suorituksessa vähenee. Ole avoin uusille liikuntakokemuksille ja ota ilo irti kaikista uusista mahdollisuuksista.
Kuvat: UKK-Instituutti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti