5.8.2012

Me järjestäjät


Pidän sanonnasta asioilla on tapana järjestyä. Tunnustan, että välillä tuntuu siltä, ettei siinä ole mitään perää. Minusta tuntui niin alkukesästä ja keskikesästä. Nyt loppukesästä alan taas uskoa sanontaan.

Elän hankalaa, stressaavaa ja epätietoista elämänvaihetta. Lukio on loppu ja syksyllä edessä ovat täysin uudet kuviot. Luulin, etten päässyt yliopistoon, vaikka halusin sitä. Totuin ajatukseen välivuoden viettämisestä ammattikorkeakoulussa. Sain kovan hakemisen jälkeen opiskelun oheen työpaikan kaupasta.

Tänään sain kuitenkin kirjeen, joka muovasi syksyni kuvioita uusiksi. Pääsin kuin pääsinkin yliopistoon varasijalta, mikä tarkoittaa uutta "ajatukseen totuttelun" -vaihetta.

Ehkäpä kaikki asiat eivät järjesty niin iloisesti kuin minulla. Pitää kuitenkin paikkansa, että asiat järjestyvät jollakin tavalla. Syy järjestymiseen olemme me itse.

Minulla oli sittenkin riittävän hyvät pisteet yliopistoon, mikä johtui ahkerasta pääsykokeisiin valmistautumisestani. Vaikka kättemme jälki ei suoraan näy asioiden järjestymisessä, se on siellä jossain taustalla, muutokseen johtavana voimana.

Me pystymme itse vaikuttamaan meihin liittyviin asioihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti