13.3.2013

Kesä on jo ovella

"Upea auringonnousu. Aamukahvi parvekkeella. Pilvetön taivas.
Lounas isovanhempien kesäpaikassa. Iltapäivä rannalla.
Lämmin hiekka varpaiden väissä. Virkistävä pulahdus veteen.
Tunnelmalliset iltajuhlat puutarhassa.
Tyyni järvi. Henkeäsalpaava auringonlasku."

Olen ylpeä taidostani tunnistaa houkuttelevimmatkin mainosniksit ja niiden taustalla olevat syyt. Edellä oleva tekstikatkelma on osa Ikean ilmaisjakelulehden hyvänkesäntoivotuksia ja on ilmiselvää, että Ikea pyrkii tekstillään myymään kodinsisustuksen mukana tunnelmaa. Minähän en sorru mainosmanipulaatioon, mutta...

Kuvat Ikean verkkosivuilta.
...olisihan se kesä jo ihan tervetullut. Kun pelkkä ikkunasta ulos vilkaisu nostattaa niskakarvat pystyyn kylmästä, meikäläinen on ihan valmis suuntaamaan neuleineen ja toppatakkeineen Ikean tavaratalon kesätunnelmaan.

Itse asiassa piipahdin Kuopion Ikeassa muutama viikko sitten ja siellä sai jo kovasti löhötä esimerkkikodin parvekkeella. Aurinko muistutti harmikseni katosta riippuvaa keinovaloa, mutta onneksi pelkkä parvekekalusteiden puinen tuoksu riitti herättämään ihania kesämuistoja pahimpaan suvennälkään. (Kesä)muistoissa on hyvä elää näin talvikuukausina.

Kuopion Ikeassa rahapussiani kevensi useammalle kuvalle tarkoitettu taulunkehys. Kuvat minun ja poikaystävän rakkaista pääsivät olohuoneen seinälle sohvan yläpuolelle. Kehysten ylle liimailin Alemakasiinista ostamani irrotettavan (ja osittain itsestään irtoavan mur...) seinätarran.

Seinä on oikeasti valkoinen ja valokuvia epäselventää allekirjoittaneen heijastus kehysten lasista.
Inspiroivaa kesän odotusta ja hurjasti tsemppiä sinulle abi viimeisiin ylioppilaskirjoituksiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti