27.5.2013

Helppo kysymys, vaikea vastaus


Mitä sinulle kuuluu?

Kun kysymme toisen kuulumisia, mitä haluaisimme kuulla? Haluammeko tietää, että toisella menee hyvin tai ihan ookoosti? Kesäjuhlien ja puolituttujen tapaamisten kulta-aikaan kuulumisia tulee vaihdettua yhtä usein kuin koristekivisandaalien rikkomia sukkahousuja. Siksi onkin ajankohtaista kysyä itseltä, mitä minulle oikeasti kuuluu ja mitä vastaan, jotta antaisin itsestäni kiinnostavan kuvan.

Kuulumiset on toki valittava tilanteen ja kysyjän mukaan. Naapurin hyvänpäiväntutuille ei tarvitse kertoa henkilökohtaisia asioita, mutta läheisemmät haluavat kuulla oikeasti jotain tärkeää. Kuulumisia kannattaakin miettiä etukäteen, jotta tositentissä ei missaa tärkeimpiä pisteitä.

Kuulumisia miettiessä on usein vaikeaa keksiä jotain jännittävää tai erikoista, mitä kysyjä pitäisi mielenkiintoisena. Et voi kuitenkaan tietää, mikä kuulijasta on kiinnostavaa ja mikä ei, joten sinun ei kannata suurennella, eikä vähätellä. Kerro totuus. Kerro, missä olet kesätöissä, mitä olet puuhaillut viime aikoina tai miltä kesä on sinusta tuntunut. Jos puuhailet jonkun harrastuksen parissa, voit intoilla siitä. Jos taas olet kokenut jonkin asian haasteellisena tai ikävänä, voit mainita siitä ja kysellä keskustelukumppaniltasi neuvoja.

Mitä sinulle siis kuuluu, on kysymys, jota ei kannata aliarvoida. Ja kysyjä ei oletettavasti arvostele kuulumisiasi - olivat ne miten tylsiä tahansa - jos viitsit nähdä vaivaa vastaukseesi. Ole kuuntelun arvoinen, koska kysyjä arvostaa sinua kysymyksellään. Haluaahan hän tietää, miten sinulla menee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti