10.5.2013

Kriittinen kesäpukeutuminen

Kesä kerkesi jo kurkistamaan kevätverhon takaa. Lämpötila kohosi täällä meillä Suomen navassa noin kahteenkymmeneen asteeseen. Jo kerkesivät ihmiset vetää shortsit ja t-paidat kaapin ylähyllyltä.

Kesäpukeutuminen. Mitä sinulle tulee siitä mieleen? Keveys, paljas pinta, ohuet kankaat, muutakin kuin mustaa, rusketus... ja miehet ilman paitaa ja naiset lyhyissä shortseissaan. Miltä kuulostaa? Entä miltä katukuvassa näyttää? Onko ihmisillä oikeus paljastaa enemmän kuin peittää?

Entä mitä mieltä olet niukasta pukeutumisesta (naisella esimerkiksi ohut läpikuultava narutoppi ja mikroshortsit tai miehellä shortsit ja ei paitaa) seuraavilla henkilöillä:
  • hyväkroppainen ja nuori ihminen,
  • lapsi,
  • lihava ihminen ja
  • vanhus?
Niin, kaikillahan on kuitenkin oikeus pukeutua parhaaksi näkemällään tavalla. Vai onko? Miksi joku saa pukeutua niukemmin kuin toinen? Entä onko kenenkään kohteliasta pukeutua niukasti julkisilla paikoilla?

Pitää aina muistaa, että muut ihmiset eivät pääse pakoon omaa pukeutumista. Haluavatko muut nähdä niin paljon peittämätöntä pintaa? Toisaalta, mitä pahaa peittämättömyydessä on? Ennen kaikkea, mitä haluamme pukeutumisellamme viestittää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti