4.5.2015

Sinä selviät mistä tahansa

Oletko valmistautumassa pääsykokeisiin? Ovatko kesätyöpaikkasi ensimmäiset työvuorot ajankohtaisia? Vai puuhailetko kenties tutuissa hommissa?

Työntäyteinen arki on parasta arkea, koska muutenhan olisimme koko ajan lomalla. Eihän vapaa-aika tuntuisi silloin miltään. Työskentelet sitten opiskelupaikan hankkimiseksi, palkan saamiseksi tai tulevaa työpaikkaa varten, muistuta itsellesi, mitä teet ja miksi.

Miksi teet töitä ja mitä saat siitä? Merkityksen tiedostaminen auttaa jaksamaan vaikeampina hetkinä.

Ihminen on töissä elämänsä parhaat tunnit. Työelämän mielekkääksi tai mielipuoliseksi kokeminen vaikuttaa ratkaisevasti koko elämän tarkoituksellisuuteen.— Pekka Himanen

Toisaalta, sinun on hyvä muistaa, että jos teet parhaasi, kukaan ei voi vaatia sinulta enempää. Ystäväni sanoin; ihminen ei ole kone, joka voisi työskennellä tauotta kellon ympäri. Muista antaa aikaa palautumiselle ja kun on hetki irrottautua työstä, sinulla on lupa olla myös ajattelematta sitä. Sinun ei tarvitse miettiä, mitä kaikkea sinulla on vielä tekemättä.

"En ole koskaan tavannut ketään, joka kuolinvuoteellaan olisi toivonut,
että olisi viettänyt enemmän aikaa töissä."

— Kirjoitus vessan seinällä

Oli työsi tavoitteena mikä hyvänsä, älä lannistu. Sinä selviät. Ja jos tavoitteesi ei täyttyisikään, sinä selviät silti.


"Ennakko-odotukset asioista vähentävät onnellisuutta riippumatta siitä, täyttyvätkö odotukset vai eivät. Jos odotat palkankorotusta, etkä saa sitä, motivaatiosi laskee reilusti. Jos taas saat sen mitä odotit, et ylläty positiivisesti. Jos olet keskittynyt tekemään työsi juuri tänään mahdollisimman hyvin, tunnet itsesi tyytyväiseksi miettimättä sen enempää mahdollista palkankorotusta."
— Isa Merikallio

Aforismit: hyvejohtajuus.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti