16.12.2012

Loistavat ihmiset

Oletko huomannut, että jotkut ihmiset loistavat? Näitä ihmisiä ihailee, mutta syytä ihailulle on vaikea sanoa. He vain ovat uskomattoman upeita tavallisina itsenään. Loistavien ihmiset rinnalla oma olo on kovin vähäpätöinen ja kömpelö.

Näin loistavan ihmisen ainejärjestömme pikkujouluissa. En ollut aiemmin tavannut naista, mutta olin kuullut hänestä. Nainen levitti ympärilleen itsevarmuutta ja kauneutta, mutta hän ei korostanut itseään, eikä hakenut huomiota. Nainen tuntui hallitsevan tilanteen kuin tilanteen ja tyytyväisyys tuntui elävän hänessä. Näin naisessa kaiken tämän, vaikka en kertaakaan saanut edes tilaisuutta keskustella hänen kanssaan. Hän vain loisti.

Mikä tekee ihmisistä loistavia? Loistavat ihmiset eivät suinkaan ole Jumalan lahjoja meille maan matosille. Loistavat ovat loistavia tavallisuudessaan. Jokaisen on mahdollista olla loistava. Keksin muutaman seikan, joka tekee mielestäni ihmisestä loistavan:

1. Loistava ihminen on itsevarma, muttei ylpeä. Hän tietää arvonsa, mutta hänen ei tarvitse tuoda sitä esille tunteakseen olonsa varmaksi.

2. Loistava ihminen hyväksyy ja on ystävällinen. Hänen ei tarvitse tuomita ketään tai mitään, eikä kukaan ole häntä vähäpätöisempi. Hän ei kuitenkaan teeskentele ystävällisyyttä, vaan antaa sen tulla luonnostaan. Hän nimittäin osaa arvostaa.

3. Loistava ihminen tuo parhaat puolensa esille. Hän tietää, mikä hänessä on hyvää ja kaunista. Hän laittautuu juuri sen verran kuin hänestä tuntuu hyvältä ja hän pitää huolta siitä, että hän on aina siisti ja edustaa tilanteeseen sopivalla tavalla. Hänen ei kuitenkaan tarvitse esitellä parhaita puoliaan, sillä hän tietää, että muut ihmiset näkevät ne muutenkin.

4. Loistava ihminen on rehellinen itselleen ja muille. Hän tunnustaa omat heikkoutensa ja osaa antaa arvon muiden vahvuuksille. Hän tietää tehneensä virheen ja hän osaa pyytää anteeksi. Hän ymmärtää, milloin on hyvä luovuttaa ja milloin kannattaa jatkaa.

5. Loistava ihminen säteilee. Hän levittää hyvää mieltä ympärilleen omalla ystävällisellä olemuksellaan, eikä hänen tarvitse olla kukaan muu ollaakseen parempi.

Miten jatkaisit listaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti