10.12.2012

Tunteilua

Muiden ihmisten vaikutus omaan hyvinvointiimme on uskomattoman suuri. Muistatko ne kerrat, jolloin perheenjäsenesi oli pahalla tuulella ja tartutti fiiliksensä sinuun? Tai kun ystäväsi oli todella surullinen ja sai sinutkin surulliseksi?

Empatia itsessään on hyvä asia. Se on yksi tärkeimmistä asioista toisten ihmisten kanssa toimiessa. Toisen tunnetilan sieppaaminen ei kuitenkaan tee hyvää kenellekään.

Kun perheenjäsenesi on pahalla tuulella tai ystäväsi surullinen, sinun ei tarvitse tuntea samoin. Voit ymmärtää, miltä heistä tuntuu ja koettaa auttaa, mutta omaa hyväntuulisuutta ei kannata pilata. Ei ole toiselta pois, jos et aloita takaisin äksyilyä. Ehkäpä voit tartuttaa oman hyväntuulisuutesi toiseen.

Toisaalta taas ei kannata tuomita toisen tunnetilaa. Ethän sinäkään haluaisi äkäisenä kuulla, ettei äksyilystäsi ole mitään hyötyä. Tärkeää onkin osata tukea toista ja antaa hänen tuntea se, mitä tuntee. Silloin tunnetasolla säilyy tasapaino, eikä ikäviä tuntemuksia kasaudu. Samalla saat itsellesi onnistuneen fiiliksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti