26.2.2013

Aina ahkerana

Aikaan saaminen on välillä vähän nihkeää. Edellisenä päivänä on hyvä suunnitella seuraavan päivän ahkerat puuhat, mutta sen seuraavan päivän eläminen ei olekaan välttämättä ihan niin ahkeraa kuin suunniteltiin. Aamulla herätyskello ahdistaa ja muistuttaa siitä, mitä kaikkea pitää ehtiä. Kivoin vaihtoehto tuntuisi kuitenkin olevan peiton alle jääminen ja ahkeruuden siirtäminen (taas) huomiselle.

Olen kuitenkin huomannut, että kun tarttuu toimeen ilman suurempia ahdistuskohtauksia, ahkerana oleminen on ihan jees. Parasta on, kun hommat on tehty ja tietää olleensa ahkera. Silloin voi hyvällä omatunnolla tehdä jotain superkivaa.

Jos kuitenkin olosi tuntuu siltä, että jokainen päiväsi on ahkerana suorittamista, sinun on aika tarttua kalenteriisi ja muokata sitä hieman. Tekemistä ei saa olla niin paljon, että elämästä tulee pelkkää suorittamista. (Välillä tietysti kaikilla on kausia, kuten koeviikkoja, jolloin elämä on sitä suorittamista. Silloin kannattaa suorittaa kunnolla ja muistaa levätä tarpeeksi, jotta lopputulosta ei tarvitse katua.)

Välillä on kuitenkin ihan ok jäädä sinne peiton alle vielä ihan vähäksi aikaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti