18.2.2013

Unelmaelämää

Jos saisit valita, millaista elämää eläisit, millaista elämäsi olisi? Miksi et elä unelmiesi elämää nyt?

Monesti meillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaista elämää elämme. Voimme tehdä asioita, jotka tekevät meidät onnellisiksi. Voimme elää ympäristössä, joka on meille mieleinen. Velvollisuuksien puitteissa voimme suunnitella ajankäyttöämme haluamallamme tavalla.

Oikeastaan on vähän sellaisia asioita, joihin emme länsimaalaisina voisi itse vaikuttaa. Sellaisia ovat ainakin ikä sekä sen mukanaan tuomat velvollisuudet, kuten koulussa tai töissä käynti. Ja niidenkin mielekkyys on omista valinnoistamme ja asenteistamme kiinni.

Muuten minusta tuntuu, että kaikkeen muuhun voimme elämässämme vaikuttaa. Jos tarvitset rahaa, voit säästää sitä tai hankkia sitä vaikkapa sivutöillä. Jos haluat onnellisen parisuhteen, voit tutustua avoimesti uusiin ihmisiin ja hakeutua sitä kautta läheisempiin väleihin. Jos haluat muuttaa toiselle paikkakunnalle, voit suunnitella, mihin muuttaisit ja mitä tekisit siellä. Jos haluat opiskelemaan tiettyä alaa, voit tutustua alan tarjontaan ja valmistautua pääsykokeisiin.

Vaikka elämäämme ei tällä hetkellä kuuluisi haaveilemiamme asioita, voimme silti elää unelmiemme mukaan. Pelkästään unelman suunnittelu ja siihen tähtääminen tekevät siitä totta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti