9.2.2013

Negatiivinen huomio

Miksi olen välillä niin pinnallinen? Olen aina ajatellut, etten ole ulkonäkökeskeinen ihminen, mutta välillä suorastaan säikähdän omaa pinnallisuuttani. Käykö sinulle niin? Saatko välillä itsesi kiinni liiallisesta ulkonäön ajattelusta?

Minusta ulkonäkökeskeisyys on surullista. Se kertoo mielestäni epävarmuudesta ja tarpeesta hakea huomiota. Miksi pelkkä siisti, mutta epätäydellinen ulkonäkö ei riitä?

Monilla pinnallisuus on pohjimmiltaan tarvetta saada muut kateellisiksi. Miksi muut pitää saada kateellisiksi? Oikeita ja aitoja ihmissuhteita etsiessä ja ylläpitäessä kateus ei tule ensimmäisenä mieleen. Sehän vain karkottaa muut ihmiset.

Erään kerran naisten pukuhuoneessa kiinnitin huomioni nuoreen naiseen. Häneen ei voinut olla kiinnittämättä huomiota, sillä nainen oli kaikin puolin kaunis. Ihan kuin kauneus ei olisi riittänyt - nainen korosti kroppaansa todella seksikkäillä alusvaatteilla. Yleisessä naisten pukuhuoneessa herran tähden!

En itse valitse naisten pukkariin parhaimpia alusvaatteitani, mutta muuten tunnistin naisessa itseni huonoina päivinä. Tai oikeastaan tarpeen tulla huomatuksi ulkonäön avulla. Ulkonäön erityinen korostaminen varsinkin sellaiseen sopimattomissa tilanteissa herättää muissa (varsinkin saman sukupuolen) ihmisissä (jotka eivät ole täysin tyytyväisiä omaan ulkonäköönsä) negatiivisia tunteita. Miksi haluamme tulla huomatuksi negatiivisessa mielessä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti