7.1.2013

Omaa tyyliä etsimässä

Kun kevätvaatemallistot putkahtelevat postilaatikkoon, nettiin ja kauppoihin, on korkea aika miettiä omaa pukeutumistyyliä. Vaatteet ovat arkipäiväinen, mutta sitäkin pulmallisempi juttu - oli oma tyyli hallussa tai ei.

Omaa pukeutumistyyliä etsiessä tai päivittäessä tärkeintä on muistaa, että pukeudut aina jotakin varten. Vaatteita valitessasi mietit yleensä aina, valitsetko vaatteet esimerkiksi itseäsi, tilaisuutta, kavereita tai kiinnostavaa miestä varten. Vaatteiden valitseminen jotakin varten on hyvä juttu, mutta kannattaa pitää huoli siitä, ettei omaa tyyliä tarvitse unohtaa jonkin vuoksi.

Toinen kulmakivi omaa tyyliä miettiessä on  oma mukavuus. Kannat itse vaatteitasi, joten niiden kannattaa olla sellaisia, joita on mukava pitää päällä. Kun housut eivät kiristä ja toppia ei tarvitse kiskoa koko ajan ylöspäin, voit keskittyä olennaiseen; elämiseen.

Vaatteiden on myös syytä sopia tilaisuuteen ja ympäristöön. Ethän pukeutuisi hautajaisissa valkoiseen tai jumppatunnilla farkkuihin. Ennen vaatteiden valitsemista on hyvä miettiä, missä pidät vaatteita ja kuinka kauan. Mitä kaikkea joudut tekemään? Leffoihin mennessä kaikkein tiukimmat farkut voivat olla epämukavat ja sukkahousuissa viileällä säällä ulkona kävellessä tulee helposti kylmä. Kun valitset vaatteet, jotka sopivat hetkeen, sinun ei tarvitse hukata aikaa muiden vaattevalintojen vertailuun.

Siistit ja puhtaat vaatteet ovat aina in. Jotkut vaatteet vain tarvitsee silittää, eikä rikkinäisiä sukkahousuja ole tarkoitettu pidettäväksi. Paitojen ripustusnauhat leikataan irti tai piilotetaan ja ballerinojen kanssa käytettävien avokassukkien ei ole tarkoitus näkyä. Ja sitten jos vaate on jo niin kulahtanut, että se näyttää pelkästään järkyttävältä, sen voi heittää pois. Saapahan ostaa tilalle uuden.

Viides neuvoni oman tyylin päivittämisessä on, että pukeutumistyylin ei tarvitse olla radikaali ollakseen persoonallinen. Henkkamaukkapaidat ja veromodafarkut näyttävät juuri sinunlaisiltasi, kun yhdistät sinulle sopivia ja ominaisia värejä, sinun vartalollesi istuvia malleja sekä asusteita, joista pidät. Niistä syntyy sinun tyylisi.

Keräsin H&Mn nettikaupan valikoimista oman kevättyylini. Kollaasin tekeminen itseä miellyttävistä vaatteista saattaisi auttaa sinuakin tyylisi miettimisessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti