16.1.2013

Vaikeat valinnat

Me olemme jatkuvalla törmäyskurssilla tulevaisuuden kanssa. Jokainen kohtaa jatkuvasti tulevaisuutta koskevia valintoja ja päätöksiä. Näiden valintojen ja päätösten pohjana ovat vain tähänastiset kokemuksemme ja arvelumme siitä, mikä voisi olla hyvä ratkaisu. Välillä valintoja ja päätöksiä höystää tuuri, joka johdattelee tulevaisuutta yhtä härnäten kuin ryhmy Huispauksessa.


Minulla oli tänään oikeus olla kuulemassa Jukka-Pekka Annalaa (oli mukana perustamassa Sihti Oy -yritystä). Annala puhui kasvuyrittäjyydestä oman yrityskokemuksensa pohjalta. Tarina oli mielenkiintoinen, sillä se osoitti, miten tavallinen ihminen omilla inhimillisillä valinnoillaan ja päätöksillään voi luoda itselleen juuri itsensä näköisen tulevaisuuden - mutkienkin kautta.

Oli sinulla mikä tahansa tulevaisuuttasi koskeva päätös tai valinta työn alla, muista muutama asia:

1. Et oikeasti ole tekemässä mitään niin suurta valintaa, jonka kanssa sinun tulisi elää koko loppuelämäsi. Voit myöhemmin korjata tai vaihtaa valintaasi tai luopua siitä kokonaan. Tietysti silloin, jos päätöksesi koskee toisia ihmisiä (esim. lapsen hankkiminen tai avioliitto), sinun täytyy harkita sitä todella tarkoin.

2. Opit erheistäsi; jos valitset nyt väärin, seuraavalla kerralla valitset paljon paremmin.

3. Kuuntele päätöstä tehdessäsi, mitä mieltä läheisesi ovat. He eivät tiedä, mikä on sinulle paras, mutta he ajattelevat parastasi. Etenkin enemmän elämänkokemusta omaavilla läheisilläsi on varmasti arvokkaita ajatuksia, joita sinun kannattaa ottaa huomioon.

4. Anna intuitiollesi (aiheesta lisää täällä) mahdollisuus. Mikä ratkaisu tuli mieleesi ensimmäisenä? Ensimmäisellä ajatuksella on perustelunsa, joita et välttämättä tietoisesti ymmärrä.


Sinulla on lupa hengittää. Mieti päätöstäsi rauhassa ja anna itsellesi aikaa. Nuku yön tai muutaman yli, keskustele, mieti ja visioi. Kirjaa muistiinpanoja, vertaile, arvioi. Kyllä se päätös syntyy. Ja jos ei synny, sen ei ole tarkoituskaan tapahtua vielä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti