29.1.2013

Padan pauloissa


 Välillä ruuan ulkonäkö on yliarvostettua. Yksinkertainenkin on hyvää, kun keskittyy ruuan makuun, eikä ulkonäön vaalimiseen. Tässäpä sinulle (tai poikaystävällesi/veljellesi vinkkinä) huippuhelppo ja taatusti maukas kanariisipadan ohje.

Tarvikkeet:

Tee näin:

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele korkea, keraaminen uunivuoka voilla.

Kaada pataan raa'at ruoka-aineet: riisi, kanasuikaleet, pieneksi viipaloidut pekonit, ananaspalat, kookosmaito, vesi, liemikuutiot ja mausteet. Sekoita ainekset. Ja älä hätäänny - pata näyttää hyvin epäilyttävältä ja syömiskelvottomalta.

Pata ei ole kovin nirso raaka-aineistaan. Voit siis huoletta lisätä pataan mieleisiäsi aineksi. Esimerkiksi sienet, kasvikset, aurinkokuivattu tomaatti, tuorejuusto, sinihome- tai fetajuusto, herneet, maissi ja pavut sopivat pataan hyvin. Mausteita voi myös laittaa oman makunsa mukaan. Tulista pataa hakeva voi sekoitella joukkoon vaikkapa sweet chili -soossia tms.

Tökkää pata ritilän päälle uunin alatasolle. Paista noin 45 minuuttia, tai kunnes riisi on kypsää. Jos pata näyttää kuivalta, siihen voi lisätä hieman vettä tai ruokakermaa.

Herkuttele juustoraasteen ja salaatin kanssa.

Huom!  Yli jääneen padan voi hyvin pakastaa, mutta säilyyhän se hyvänä jääkaapissakin tosi pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti