28.1.2013

Ratkaistaan syömispulmat

Nykyään jokaisella on sanottavaa syömisestä. Mitään ei voi syödä ilman kyseiseen ruoka-aineeseen liitettyjä mielipiteitä. Joko ruoka-ainetta pitäisi syödä enemmän tai vähemmän, tai sitä pitäisi syödä useammin tai harvemmin. Terveysohjeiden lisäksi ovat vielä ruokaan liittyvät eettiset ja uskonnolliset kannat.


Mistä sitä todella tietää, miten pitää syödä? Minusta ainakin tuntuu välillä, että hukun informaatiotulvaan. Ja kun tietää, miten pitää syödä, miten sitä voi oikeasti toteuttaa?


Minusta ruokatasapainon löytämisen ensimmäinen askel on pitämisen unohtaminen. Kun vapautuu siitä, että pitää syödä sitä ja tätä ja jättää syömättä tuo ja nuo, syöminen on huomattavasti helpompaa ja rennompaa.

Avainasemassa omassa syömisessä ovat itsen kuuntelu, säännöllinen ruokailurytmi ja monipuolinen ruokavalio. Kun sinulla on nälkä, sinun kannattaa syödä. Ja kun olet kylläinen, älä syö. Herkutella saa, kun muistaa kohtuuden. Suklaapala ruuan jälkeen tai pari kertaa viikossa mässyttely ei ole haitaksi, kun muistaa vastapainoksi liikkua itselle mieleisellä tavalla.


Toinen tärkeä asia syömisessä on, että syöminen on yksilöllistä. Kaverisi syömiset eivät vaikuta sinun syömisiisi. Toinen kaverisi syö vähemmän kuin kärpänen ja toinen mässyttelee joka ilta. Heillä on oikeus siihen. Sinulla on oikeus omaan syömistapaasi, kunhan se täyttää fyysiset tarpeesi ja tekee olosi kaikin puolin hyväksi.


Mikä olisi sinun ohjeesi ruokatasapainon löytämiseen? Miten itse syöt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti